Hva er din UKEdrøm?

Avdukning navn UKA-23
Foto: foto@samfundet.no

Onsdag forrige uke markerte vi 1 år til UKA og det betyr at nedtellingen til UKA er i gang! For å markere dagen ble UKA-25 sin visjon offentliggjort, nemlig UKA-25 - Gjør drømmene levende

Publisert:  10.10.2024
Tekst:  Marthe Hellum

Onsdag forrige uke var en dag for feiring, det var nemlig ett år til UKA og det betyr at nedtellingen er i gang! På den første dagen av oktober neste år samles spente og gallakledde studenter og byfolk seg i teltet i Dødens Dal. Anledningen er den tradisjonelle Promenadekonserten, og ved midnatt 2. oktober avsløres UKEnavnet utenfor Studentersamfundet. Dette markerer starten på festivalen som lyser og varmer opp Trondheim by i oktober oddetallsår.

Som en del av ett-års feiringen ble UKA-25 sin visjon offentliggjort, nemlig UKA-25 Gjør drømmene levende. UKEsjef Selma Lindseth Lindeman forklarer at drømmen om UKA har kommet til liv hvert 2. år siden 1917 og brakt fest og glede til studenter, frivillige og hele Trondheim by. “UKA startet som en drøm om et prosjekt som kunne sikre Samfundets økonomiske selvstendighet og har senere utviklet seg til Norges største kulturfestival. Med et festivalprogram som inneholder alt fra revy og konserter, til bedriftsarrangementer og kurs håper vi å skape en UKE med mulighet for alle drømmearrangementer.”

Videre forteller hun om visjonen: “Som ny student i Trondheim er det mange som kommer med mange drømmer, drømmen om en fantastisk studietid, drømmen om nye venner og opplevelser, i tillegg til drømmen om å sette sitt preg på studiebyen. Som Norges største kulturfestival ønsker vi å være et sted som muliggjør alle disse drømmene, et sted der man kan sette ideer til liv. UKA-25 vil bli en UKE fylt med drømmeopplevelser og der man kan ta en pause fra hverdagen og leve i begeistringen av en festival laget av og for studenter.”

UKA skal også for første gang innta Studentersamfundets “Nybygg” - et bygg som startet som en drøm på 60-tallet og selv om prosjektet ikke skjøt fart før i 2016, står det nå klart på Fengselstomta til UKA-25. “Vi ønsker å løfte frem drømmene og engasjementet som skaper den studentfrivilligheten og gjennomføringsevnen vi har. Det er dermed de frivillige som står i sentrum for UKA-25, da det er deres drømmer som kommer til å skape festivalen.” sier hun.

Sammen med visjonen, ble også UKA-25 sine verdier offentliggjort, nemlig GØY, IVRIG og RAUS. “Verdiene til UKA er spilleregler vi ønsker å ha et ekstra fokus på og som skal bidra til en god opplevelse som frivillig. Med dem i bakhodet vil vi gi de frivillige en sjanse til å drømme og sammen vise hva studentfrivilligheten er god for. UKA-25 er her for å gjøre drømmene levende!” Hun håper alle gleder seg til å finne sin egen UKEdrøm og gjøre den levende neste oktober.

UKA er Norges største kulturfestival i bredde, besøkende, og begeistring. Den arrangeres av over 2000 frivillige og UKA håper mange flere vil ta del i frivilligheten og bidra med sine UKEdrømmer. UKA har opptak nå og søknadsfrist er søndag 20. Oktober.

Bilde: foto@samfundet.no

Andre nyheter

Vi vil gjerne lagre informasjon om hvordan du bruker nettsiden vår.
Les mer